Victor Vicos Enigma de cristal


Victor Vicos
Enigma de cristal
Anul 2990, anul în care zborurile pe Andromeda, Proxima Centauri Galax, Venus, Pluto, Monoide şi pe toate planetele descoperite, au devenit loc pentru excursii spaţiale . În fiecare zi pleacă oameni în turism cosmic , pe aceste planete cu ajutorul navelor MW 5000.
Pe satelitul natural al Pământului , Luna , s-a descoperit în nucleul ei , documente despre Egipteni şi Sumerieni . Era totuşi un mister , Craniul de Cristal din metropola Gapel . În acest oraş , se găseau peste 40.000 de locuinţe suspendate , şi într-un birou plutitor se afla Orion Panticus un tânăr de 150 de ani , care cerceta Craniul de Cristal din anul 2900 . Aflase de la computerul său vorbitor despre pilula timpului şi a teleportării . Orion făcuse o cerere de cumpărare a unui flacon de X 22.500 , aşa se numea acest recipient , care conţinea multă energie vie .
Toţi prietenii lui au descifrat problemele omenirii . Cea mai revoluţionară descoperire , a fost a documentelor de pe Lună , manuscrise despre istoria Egiptenilor şi
a Sumerienilor . Cel mai mare şoc a fost acela că Egipteni au fost clonaţi , aduşi în incubatoare speciale . Şi de aici , prin experimente genetice pe oameni s-a ajuns la fiinţele inteligente de azi . Egiptenii au ajuns la cea mai dezvoltată civilizaţie de pe tot Universul Partenian . Alt tânăr Paba X 40 , descoperise aceste documente cu ajutorul unui laser cu acid . Paba era amic cu Orion , cei doi terminaseră facultatea de Universoarheologie din Camelatra , planeta Monoide . Panticus era foarte dezamăgit de faptul că , prietenul său a făcut mega descoperirea anului 2988 .
El a fost premiat cu o casă ultra-modernă , de pe planeta Monoide .
Orion îşi făcea acum planuri pentru următoarea misiune , numită Enigma de Cristal . Se auzi de afară un zgomot , era comandantul expediţiei spaţiului galatic .
– ,,Stele în ochi,, domnule Panticus , spuse repetând un salut al unui cosmopoet de pe Terra .
– Cu ce treburi pe la noi Qawo KL , nu ai mai fost pe la noi de doi ani lumină .
– Ai o expediţie !
– De ce ţipaţi , la mine , v-am greşit cu ceva ?
– Taci şi ascultă !
– Orion nu putea să creadă că un domn atât de paşnic , vorbeşte atât de răstit .
– Auzi , Orion , cei de la facultate ţi-au dat o misiune îl întrerupse , nepoliticos , Panticus .
– Recunosc , că am o misiune …… să elucidez o enigmă .
– Şi de ce nu descoperi , sunt multe lucruri nedesoperite , tufă de Marte .
– Bine , domnule Qawo , aşteptaţi puţin că trebuie să răspund la nava de transmitere . Veniseră medicamentele de la Academia Medicală a Universului. Luase pilulele de teleportare şi îi arătase domnului KL .
– Qawo , am consultat pe computerul meu o cercetare , referitor la Enigma Craniului de Cristal , din metropola noastră .
– Şi vei fi interesat să afli adevărul acestui craniu care s-a descoperit în jurul anului 1927 . Puţine persoane au descifrat , codul acestui Craniu de Cristal .
Se presupune că ar conţine , toate planurile marilor construcţii din Univers .
– Domnule KL , eu vă respect pentru tot ce spuneţi dumneavoastră dar trebuie să mă întorc în timp , prin anul 27 după Hristos , cu ajutorul pilulei timpului .
– Pleci singur , te aventurezi singur în această peripeţie ?
– Evident că nu , voi lua cu mine celebrul arheolog , Paba care mă va ajuta să descifrez enigma .
Domnul Orion Panticus îi urase succes în survolarea spaţiului aerian al oraşului , cu ajutorul aeronavei cu propulsie pe bază eoliană .
Îşi luase loc pe scaunul minţii , şi îi transmise telepatic lui Paba : – Prietene , te rog ajută-mă într-o misiune . După asta , te aştept la mine în birou . Ieşii din transa telepatică , îşi luă aparatul de fotografiat cu laser , computerul vorbitor care încăpea în buzunarul hainei sale , un scut şi o cutie pentru protejarea Craniului de Cristal . Se făcuse o lumină puternică şi apăruse amicul său .
– Ce faci , prietene , am primit mesajul şi m-am bucurat că mergem într-o misiune ; ………. dar ce misiune , ai tu , de făcut ?
– Să descopăr o enigmă .
– Ce enigmă ?
– Misterul Craniului de Cristal din oraşul nostru preistoric . Acum suntem în epoca construcţiilor din Titan , trebuie să luăm doar pastila timpului şi o să ajungem , cât ai clipi în preistorie .
Luară cei doi acele pilule şi porniră în descoperirea unei taine vechi de 2963 de
ani .
Aceste medicamente , erau progamate să îi ducă în vechiul Gapel . În preistorie , oraşul se numea Gapel . Cei doi arheologi , au rămas surprinşi de ce văd .Într-o poiană luxuriantă se găsea doar un altar din bazalt , în formă de pentagon . Pe toate laturile altarului se găseau desene rupestre . Se vedea clar că populaţia care a construit acest lăcaş de cult avea cultul focului . Craniul de Cristal era pus în centrul încăperii , pe un soclu de plantină . Acest soclu avea o înălţime de doi metri , diametrul părţii superioare măsura 50 de centrimetri . Postamentul este împobit cu diamante şi briliante . La temelia coloanei se afla o inscripţie . Precizează faptul că acest Craniu de Cristal şi Altarul Universului datează din anul 999 înainte de Hristos şi a fost ridicat de zeul Gapel , care era zeul focului şi al Universului .
Cei doi arheologi , şi-au luat măsuri de siguranţă pentru eventualele capcane. S-au protejat cu scut , greu de perforat . Când au luat Craniul de Cristal , a ţâşnit o săgeată din interiorul coloanei , iar pietrele preţioase au scos o lumină foarte puternică , care a luminat încăperea întunecată . Dacă nu ar fi existat acel scut , soarta lor ar fi fost pecetluită .
– Orion , gata cu pozele , hai să ieşim din locul acesta blestemat !
– Paba te rog pune în cutia specială , soclu şi Craniul de Cristal .
Cei doi au ieşit din Altarul Universului , şi luară pilula timpului . Acum , au pus mâna pe cel mai greu craniu din Univers , nici un craniu descoperit vreodată nu era aşa greu , avea 20 de kilograme , iar soclu 10 kilograme . Cei doi prietenii au ajuns , în Epoca Titanului cu marea captură de 30 de kilograme .
Craniul de Cristal a fost pus într-o camera specială ,iar în aceea încăpere se găsea un computer care a sustras toată informaţia . Toate această operaţiune a durat o zi şi o noapte . Iar finalul craniului de cristal , a fost sumbru , el s-a autodistrus . Concluzia celor doi arheologi a fost una interesantă . Craniul nu a putut să reziste pentru că i-a fost şters creierul , şi fără inteligenţă s-a autodistrus .
– Paba , ai văzut că fără Materia cenuşie acest craniu nu a vrut să trăiască ?
– Orion , cred că acest mister ne-a învăţat ceva . Trebuie să luăm exemplul craniului . Să asimilăm multe cunoştinţe din toate domeniile .
Informaţiile adunate au limpezit multe lucruri neelucidate până atunci . Istoria fiecărui popor a fost descoperită . Cum s-a construit Stonehenge , Marile piramide din Univers , Turnul Babilon , Luna , Terra , Sfinxul şi multe lucruri care până în anul 2990 erau adevărate enigme .
Paba X 40 şi Orion Panticus au fost numiţi de Universitatea de Istorie şi Arheologie , geniile anului 2990 . Erau cei mai importanţi oameni , au fost puşi în cartea Titanii Universului . În accea carte toate geniile erau scrise cu litere de aur. Panticus Orion a fost şters de pe lista neagră , care conţinea oameni care nu au contribuit la descoperirea unor enigme sau la invenţia unui obiect .
Cei doi prieteni au construit o bază de cercetare pe planeta Pluto .

Un comentariu la “Victor Vicos Enigma de cristal

  1. Pingback: Victor Vicos Enigma de cristal | lenus

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s